from the blog.

Shopping Online Shopaholics E-Commerce E-Shopping Concept

13 λόγοι για να φτιάξεις e-shop

Η ραγδαία χρήση του Internet και η οικονομική κρίση έχουν αλλάξει τα δεδομένα των αγορών. Ο καταναλωτής πλέον για να κάνει τις αγορές του, ψάχνει πληροφορίες στο διαδίκτυο για την εταιρεία ή τη μάρκα του προϊόντος που θέλει ν’ αγοράσει και οι επιχειρήσεις που δε διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα, γίνονται όλο και πιο απρόσιτες στον καταναλωτή που επιλέγει το διαδίκτυο για τις αγορές του. Επιπλέον, του δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνει τιμές και προϊόντα. Η αγορά μέσω καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου έχει μπει στη ζωή μας και όλο και μεγαλύτερο ποσοστό το επιλέγει για τις αγορές του.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ E-SHOP

 1. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: Δεν είναι απαραίτητο, να υπάρχει κάποιο φυσικό κατάστημα, για να ανοίξεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.
 2. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ: Υπάρχει αρκετός κόσμος σήμερα που έχει δημιουργήσει ηλεκτρονικά καταστήματα, χωρίς να έχει καμία προηγούμενη εμπειρία από εμπόριο.
 3. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ: Γίνεστε πιο ανταγωνιστικός στον κλάδο σας, γιατί έχετε την ευχέρεια να μειώσετε τις τιμές σας.  Δεν έχετε λειτουργικά έξοδα και δεν πληρώνετε προσωπικό.
 4. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΑΣ: Με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, τα προϊόντα σας, είναι άμεσα ορατά και αναζητήσιμα στο διαδίκτυο. Επιπλέον, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συγκρίσεις με άλλες εταιρίες.
 5. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΑΣ: Σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, η παρουσίαση των προϊόντων και υπηρεσιών της επιχείρησής σας γίνεται με όλα τα σύγχρονα μέσα (φωτογραφίες, video, κείμενα, κινούμενα banner).
 6. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Όσο αφορά ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε πολύ εύκολα να το διαφημίσετε εύκολα με τις μεθόδους online marketing (sms & email marketing, Adwords, social media, blogs).
 7. ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ: Ένα σύγχρονο online κατάστημα είναι η καλύτερη και μόνιμη διαφήμιση όλων των προϊόντων και υπηρεσιών. Επιπλέον, σε κάθε εισαγωγή ενός νέου προϊόντος δε χρειάζεστε τα διαφημιστικά φυλλάδια που κοστίζουν. Το ανεβάζετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και η διαφήμισή σας είναι έτοιμη, χωρίς να έχετε ξοδέψει χρήματα.
 8. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΟ: Με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το κοινό σας επεκτείνεται χωρίς γεωγραφικά όρια και διευρύνετε το πελατολόγιό σας. Το κατάστημα σας είναι προσβάσιμο ακόμη και στo πιο μικρό χωριό της Ελλάδας ή στην άλλη άκρη του κόσμου.
 9. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟ: Οι πελάτες σας μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, όποτε τους βολεύει και να κερδίσουν χρόνο. Το e-shop πουλάει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας 24 ώρες τη μέρα, καθημερινές και αργίες.
 10. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ: Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει πολύ πιο εύκολα στατιστικά των πωλήσεων και έτσι μπορεί πιο εύκολα να γίνει η αξιολόγηση τους.
 11. ΕΔΡΑΙΩΣΗ BRAND: Με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εδραιώνετε την επιχείρησή σας στο Internet! Μέσω διαδικτύου, είναι πιο εύκολο να διαδοθεί και να αναπτυχθεί το brand σας. Οι επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν στο διαδίκτυο δεν είναι αυτές που διαθέτουν τις ακριβές εγκαταστάσεις και τους πολλούς υπαλλήλους, αλλά αυτές που διαθέτουν ένα φιλικό και λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα για τους επισκέπτες και μια φιλική ιστοσελίδα στις μηχανές αναζήτησης.
 12. ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Καλύτερη πολιτική και δυνατότητα πραγματοποίησης εκπτώσεων και προσφορών. Στην εποχή της κρίσης είναι βέβαιο ότι οι πελάτες ψάχνουν για προσφορές και εκπτώσεις. Με ένα e-shop, οι προσφορές και οι εκπτώσεις των προϊόντων σας θα γίνονται άμεσα γνωστές σε όλον τον κόσμο, χωρίς επιπλέον κόστος.
 13. ΕΥΚΟΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ: Μια καλά σχεδιασμένη πλατφόρμα, είναι πολύ φιλική προς το χρήστη, το διαχειριστή, τις μηχανές αναζήτησης και προβάλλει την επιχείρηση με τον πιο δυναμικό τρόπο στην αγορά.

You may also like

Brand Branding Marketing Commercial Name Concept

Brand Positioning

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση είναι το κύριο χαρακτηριστικό της, το brand positioning έχει πολύ μεγάλη σημασία για τις επιχειρήσεις.

bigstock-131246444

Πλεονεκτήματα του WordPress

Το WordPress είναι ένα εξελιγμένο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου.

Leave a Reply