Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι συναρπαστικό. Κάθε επικεφαλίδα, παράγραφος και γραμμή θα πρέπει να είναι τόσο συναρπαστική, ώστε οι αναγνώστες σας όχι μόνο να το απολαμβάνουν, αλλά να περιμένουν εναγωνίως και το επόμενο άρθρο σας. Η συγγραφή συναρπαστικού περιεχομένου δεν είναι τόσο ανέφικτη όσο πιθανότατα να νομίζετε.
Το άρθρο θα πρέπει να προσφέρει μια απλή, αλλά πρακτική χρησιμότητα. Σύμφωνα με μια μελέτη των New York Times, το 94 τοις εκατό των ανθρώπων που κοινοποιεί ένα άρθρο, το κάνει επειδή θεωρεί πως είναι χρήσιμο. Αυτός είναι και ο λόγος που άρθρα που επισημαίνουν “10 εύκολοι και χρήσιμοι τρόποι να…” έχουν τόσο μεγάλη απήχηση.
Ένα άλλο σημείο που αρέσει στο κοινό είναι η ψυχαγωγία, γι’ αυτό άλλωστε όταν κάτι είναι απολαυστικό, συχνά γίνεται “viral”. Προσπαθείτε να βρίσκετε τρόπους να ενσωματώνετε κάποιο στοιχείο χιούμορ ακόμα και στο πιο πρακτικό περιεχόμενο.
Η αξιοπιστία μετράει πάντα. Φροντίστε αυτά που γράφετε να τα στηρίζετε σε αξιόπιστο υπόβαθρο και να βασίζονται σε έγκυρες πηγές. Η δημιουργία εμπιστοσύνης είναι το θεμέλιο για να χτίσετε μια σχέση με το κοινό σας. Μην ξεχνάτε, πως η αξιοπιστία ωφελεί επίσης το εμπορικό σήμα της εταιρίας σας, τη φήμη σας, αλλά ενισχύει και την κατάταξη της σελίδας σας στη Google.
Ήδη πριν από δύο χρόνια η Google ανακοίνωσε ότι είναι περισσότεροι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για τις αναζητήσεις τους από ότι αυτοί που χρησιμοποιούν υπολογιστές. Σήμερα, η κολοσσιαία μηχανή αναζήτησης έχει καταστήσει το “mobile friendly design” μέρος του αλγορίθμου της, ώστε να παρέχει στους χρήστες της ακριβώς αυτό που επιθυμούν, δηλαδή μια βέλτιστη χρήση από το κινητό τους τηλέφωνο.
Ο βασικός κανόνας είναι ένας. Περιεκτικό περιεχόμενο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μικρό σε έκταση, αλλά απαλλαγμένο από λέξεις, φράσεις, προτάσεις που δεν χρειάζονται. Ο στόχος είναι να περιοριστεί το κείμενο, χρησιμοποιώντας σύντομες παραγράφους, εξαλείφοντας “βαριές” λέξεις (πχ. «πολύ») και αναδιατυπώνοντας με παθητική φωνή όπου είναι δυνατό. Χρησιμοποιήστε σύντομες και “γλυκές” επικεφαλίδες, αντί για μακροσκελείς και αρνητικές, καθώς οι μικρότερες επικεφαλίδες είναι πιο ευδιάκριτες κατά το σκανάρισμα της ανάγνωσης.
Με άλλα λόγια, μην γράφετε λιγότερο, γράψτε καλύτερα.
Σε όλους αρέσουν τα άρθρα “Πώς να..” (how-to). Άλλωστε είναι πολύτιμα, επίκαιρα και προσφέρουν χρησιμότητα. Εσείς δεν θέλατε να μάθετε “πώς να γράφετε θέματα αγαπητά στο κοινό σας”;! Μάλλον γι’αυτό διαβάζετε αυτό το άρθρο!
Επιλέξτε θέματα μπαίνοντας στη θέση του αγοραστή/καταναλωτή/αναγνώστη σας και φανταστείτε τι θα τον ενδιέφερε να μάθει.
Επιλέξτε έναν τίτλο που προσδιορίζει συγκεκριμένα το “μάθημα” που θα περιγραφεί.
Εισάγετε το θέμα που θα προετοιμάσει τον αναγνώστη για το περιεχόμενο που θα ακολουθήσει με έναν πρόλογο.
Παρουσιάστε συγκεκριμένα και περιγραφικά τις οδηγίες, γράφοντας σε δεύτερο πρόσωπο, περιλαμβάνοντας παραδείγματα και χρησιμοποιώντας συνδέσμους (links) σε άλλες πηγές που παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Όταν οι αναγνώστες αντλούν μια πραγματική ωφέλεια από τη γνώση που τους μεταδίδεται και νιώθουν πως μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν, τότε έχουν την επιθυμία να τη μοιραστούν και με άλλους ανθρώπους που θα τη βρουν επίσης χρήσιμη. Όταν γράφετε “Πώς να…” άρθρα, μην εστιάζετε στο προϊόν ή την υπηρεσία σας, αλλά σκεφτείτε σε τι το κοινό θα αφιέρωνε χρόνο για να το διαβάσει ή θα ήθελε να το μοιραστεί.
Μερικοί άνθρωποι έχουν τέτοιο συγγραφικό ταλέντο που το περιεχόμενο τους αγγίζει αμέσως τους αναγνώστες σε ένα συναισθηματικό επίπεδο. Εν μέρει το καταφέρνουν με τις δυνατές λέξεις (power words), ενσωματώνοντας τες στο δικό του στιλ γραφής κάνοντας το πιο ελκυστικό. Όταν περιγράφονται τα γεγονότα, τονίζοντας τα παράλληλα με ορισμένες λέξεις που πυροδοτούν συναισθήματα, έχει ως αποτέλεσμα τη συναισθηματική αντίδραση του αναγνωστικού κοινού. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι με τη μορφοποίηση του κειμένου σας (bold, italics, headings).
]]>Η γενική οδηγία είναι η εξής. Αν θέλετε να γράψετε περιεχόμενο που θα ενθουσιάσει τους αναγνώστες, θυμηθείτε να δημιουργήσετε συνοπτικό, σκόπιμο περιεχόμενο που πάντα θα στοχεύει στην καρδιά. Κάντε διάφορες δοκιμές για να βρείτε ποια μίξη ταιριάζει στις προτιμήσεις των αναγνωστών σας και σύντομα θα έχετε αποκτήσει μια πολύτιμη φόρμουλα για το γράψιμο του περιεχομένου σας.
Κάθε φορά που ένα νέο άτομο εισέρχεται στην ιστοσελίδα σας περνάτε από μια είδους συνέντευξη κατά κάποιο τρόπο. Ο νέος χρήστης κρίνει με βάση τα όσα βλέπει, σχηματίζει μια εντύπωση για εσάς και αποφασίσει αν αξίζει να σας γνωρίσει καλύτερα και να συνεργαστεί μαζί σας. Το θέμα που τίθεται είναι, η αρχική σας σελίδα, δημιουργεί τη σωστή πρώτη εντύπωση;
Ενημερώστε τους επισκέπτες σας τι ακριβώς κάνετε, τι αξία τους παρέχετε, ποιες ανάγκες πελατειακής ομάδας ικανοποιείτε. Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι, αν κρίνουμε από τον αριθμό των ιστοσελίδων που υπάρχουν χωρίς καμία τοποθέτηση της αξίας τους. Εάν οι άνθρωποι δεν έχουν κατανοήσει τι κάνει η εταιρεία σας, ποιος το κάνει και πώς το κάνει με διαφορετικό τρόπο, δεν θα επιμείνουν πολύ για να το ανακαλύψουν. Γι’ αυτό δώστε τους από την αρχή μια σύντομη και ακριβή τοποθέτηση της αξίας που προσφέρετε στους πελάτες σας μια επιχειρηματική πρόταση, ανάλυση ή δήλωση.
Θέλετε οι άνθρωποι να σας ακολουθούν και να μαθαίνουν για εσάς στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Οπότε, τοποθετήστε τα κουμπιά των social media που έχετε παρουσία στην αρχική σελίδα και κατά προτίμηση σε ένα μέρος που οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να τα βρουν, όπως για παράδειγμα στο υποσέλιδο (footer). Αυξάνοντας το κοινό που σας ακολουθεί, αυξάνετε και την πιθανότητα να πατήσουν κλικ στην ιστοσελίδα σας, από το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στα μέσα δικτύωσης.
Το μενού ή η μπάρα πλοήγησης για τις υπόλοιπες σελίδες της ιστοσελίδας σας, θα πρέπει να είναι εύκολο να κατανοηθεί και να χρησιμοποιηθεί από κάποιον που είναι πρώτη φορά επισκέπτης. Ο σκοπός είναι όποιος εισέρχεται στην ιστοσελίδα σας να ξέρει ακριβώς που μπορεί να βρει τις πληροφορίες που αναζητά χωρίς να μπερδεύεται. Επίσης, το σύστημα πλοήγησης θα πρέπει να αντανακλά την τυπική συμπεριφορά του χρήστη στην ιστοσελίδα σας, φέρνοντας τις σελίδες που επισκέπτεστε πιο συχνά στο προσκήνιο.
Πόσες φορές σας έχει τύχει να χρειάζεστε άμεσα τεχνική υποστήριξη ή την εξυπηρέτηση πελατών, αλλά δεν μπορούσατε να βρείτε το τηλέφωνο που θα σας έβγαζε από τη δύσκολη θέση; Μην βάζετε τους υποψήφιους πελάτες σας στην ίδια θέση. Οι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας θα πρέπει να μπορούν να εντοπίζουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε περίοπτο σημείο στην αρχική σελίδα. Αρκετά συχνά βρίσκονται στο υποσέλιδο (footer) μαζί με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να σας καλέσει.
Οι άνθρωποι θέλουν να εργαστούν με ανθρώπους. Έχοντας αυτές τις πληροφορίες ευδιάκριτες και διαθέσιμες, αφήνετε τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι μπορούν να σας καλέσουν αν χρειάζονται κάτι, αλλά επίσης αυξάνετε την αξιοπιστία, καθιστώντας σαφές ότι αυτή είναι η αρχική σελίδα μιας νόμιμης επιχείρησης. Αν ανησυχείτε ότι θα γίνεται κατάχρηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας, μπορείτε να δημιουργήσετε τις “ώρες επικοινωνίας” ή ακόμη σκεφτείτε το ενδεχόμενο ενός live chat.
Από τη στιγμή που το ιστολόγιο σας αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της στρατηγικής περιεχομένου, μπορείτε να παροτρύνετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να γραφτούν στο newsletter, ώστε να λαμβάνουν άμεσα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται. Το περιεχόμενο του ιστολογίου σας αντικατοπτρίζει την εμπειρία και την εξυπηρετικότητα σας, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα έναρξης μιας σχέσης με το εμπορικό σήμα σας.
Σύμφωνα με έρευνες το 79% των καταναλωτών εμπιστεύεται διαδικτυακά σχόλια και μαρτυρίες, όπως και προσωπικές συστάσεις από φίλους ή γνωστούς τους. Έτσι, εάν η εταιρεία σας έχει θετικά σχόλια από τους προηγούμενους ή υφιστάμενους πελάτες σας, αξιοποιήστε τα! Αν πάλι τα σχόλια είναι ανάμεικτα, αφήστε τους πελάτες σας να ξέρουν ότι δεν καυχιέστε μόνο για τα επιτεύγματα σας, αλλά οικοδομείτε εμπιστοσύνη με το κοινό και μπορούν να αισθάνονται σίγουροι να σας επιλέξουν, αφού η κοινωνική απόδειξη το δείχνει.
Αυτό δεν χρειάζεται να το εφαρμόσετε, αλλά αν το κάνετε να ξέρετε ότι σε κάθε περίπτωση έχει θετικό αντίκτυπο. Ένα γρήγορο εισαγωγικό βίντεο στην αρχική σελίδα σας, που εξηγεί τι κάνει η επιχείρηση σας, εμφανίζει το γραφείο σας, παρουσιάζει την ομάδα σας είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη διάδραση με ένα χρήστη και ειδικά ότανμ πρόκειται για μια νέα επιχείρηση που στοχεύει στο branding. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε βίντεο, φροντίστε να έχει σύντομη διάρκεια (λιγότερο από 3 λεπτά), ώστε να μην χάνετε το ενδιαφέρον του επισκέπτη σας. Το σκεπτικό είναι να κάνετε απλά μια γρήγορη επισκόπηση της εταιρείας σας, όχι να παρουσιάσετε ολόκληρη την ιστορία της.
Οι στοκ εικόνες είναι πραγματικά βολικές, αλλά δεν θα προσδώσουν αξιοπιστία για την εταιρία σας, ούτε θα δημιουργήσουν αλληλεπίδραση με το κοινό σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις εικόνες χαμηλής ανάλυσης ή μικρού μεγέθους. Χρησιμοποιώντας πραγματικές φωτογραφίες από την ομάδα εργασίας ή το γραφείο στην αρχική σελίδα αποτυπώνετε ένα ρεαλιστικό πορτρέτο του τι οι άνθρωποι μπορούν να περιμένουν από τη συνεργασία μαζί σας, ενώ οι εικόνες υψηλής ποιότητας δείχνουν επαγγελματισμό και προσοχή στη λεπτομέρεια.
Πέρα από τη γενική επισκόπηση που θα πρέπει να αναφέρετε σχετικά με το τι κάνει η εταιρία σας, θα πρέπει να συμπεριλάβετε και ένα σύντομο περιεχόμενο των ειδικών χαρακτηριστικών, προϊόντων ή υπηρεσιών που προσφέρετε. Με αυτές τις πληροφορίες παρέχετε λίγες περισσότερες λεπτομέρειες στο χρήστη που μπορούν να τον παρακινήσουν να μεταβεί σε άλλες σελίδες, αλλά επίσης βοηθά στην υψηλότερη κατάταξη της σελίδας για τις υπηρεσίες αυτές στις μηχανές αναζήτησης.
Έχει η επιχείρηση σας λάβει κάποια πιστοποίηση, βραβείο ή αναγνώριση τον τελευταίο καιρό; Εννοείται πως είναι καλό να το αναφέρετε! Οποιαδήποτε διάκριση στον κλάδο συμβάλλει στην αξιοπιστία, αποδίδει ποιότητα και ενισχύει την εικόνα της εταιρίας ως έναν εμπειρογνώμονα στον τομέα της. Ακόμη, σημαντικές συνεργασίες που έχετε συνάψει θα μπορούν να επισημαίνονται, δημιουργώντας σας το πρότυπο ενός έμπιστου και ικανού εμπορικού συνεργάτη.
Αυτά τα 10 βασικά στοιχεία μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια καλή πρώτη εντύπωση και να “περάσετε το τεστ της συνέντευξης”. Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε όμως είναι ότι πολλές φορές αυτό που θέλουμε εμείς δεν συνάδει με τις προτιμήσεις του κοινού μας, με τις απαιτήσεις του SEO και τις προτάσεις της εταιρίας που έχει αναλάβει τη δημιουργία ή αναβάθμιση του site μας. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι ευελιξία.
]]>
Θα έχεις ακούσει πολλά για το responsive design και μάλλον υπάρχει ένας καλός λόγος γι’ αυτό. Η Google το έχει εντάξει ήδη στα αλγοριθμικά της κριτήρια και μάλλον “τιμωρεί” την ιστοσελίδα σου αν δεν είναι responsive ή φιλική προς τις κινητές συσκευές. Αυτό που κάποτε ήταν ένα μεγάλο μπόνους, τώρα είναι ένα must-have. Έχεις δύο επιλογές. Είτε να βρεις μια εταιρεία που θα μετατρέψει την τρέχουσα ιστοσελίδα σου ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα σε όλες τις διαστάσεις οθόνης ή αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την τρέχουσα παρουσία σου στο διαδίκτυο να σκεφτείς σοβαρά πως ήρθε η ώρα να φτιάξεις μια ολοκαίνουρια ιστοσελίδα που θα παίζει παντού. Και με το παντού, δεν εννοώ μόνο σε κινητά και τάμπλετ, αλλά και σε μεγάλες οθόνες υψηλής ανάλυσης.
Αν η ιστοσελίδα είναι το παλάτι σου, τότε το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς. Η ιστοσελίδα σου θα πρέπει να περιέχει κάτι περισσότερο από λίγες στατικές σελίδες. Η Google, αλλά και άλλες μηχανές αναζήτησης θέλουν να βλέπουν ποιοτικό περιεχόμενο που ανανεώνεται τακτικά και όχι “μπαγιάτικο” περιεχόμενο που δεν αλλάζει ποτέ. Η τάση του ιστολογίου (blog) αποτελεί μια εξαιρετική λύση σε αυτό, καθιστώντας πολύ εύκολη την προσθήκη περιεχομένου με ενδιαφέροντα και χρήσιμα άρθρα που ενημερώνουν ή ψυχαγωγούν τους επισκέπτες τις ιστοσελίδας. Αν το site σου δεν έχει blog, είναι εύκολο να προσθέσεις. Και για όσους παραπονιούνται πως στο αντικείμενο που δραστηριοποιούνται δεν έχουν τίποτα που μπορούν να γράψουν, αναρωτιέμαι πώς μπορούν να πλησιάσουν το κοινό αν δεν του μιλήσουν και δεν του εξηγήσουν ποιοι είναι και τι κάνουν; Ο προγραμματισμός της αρθρογραφίας θα πρέπει να ενσωματωθεί στο πλάνο των υποχρεώσεων της επιχείρησης που θέλει να έχει διαδικτυακή παρουσία και να μην παραμελείται στο πέρασμα του χρόνου. Αν το καλοσκεφτείς, με ένα άρθρο την εβδομάδα θα έχεις πάνω από 200 σελίδες στα περιεχόμενα της Google μέσα σε λίγα χρόνια. Αν θέλεις να δεις βελτίωση στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζητήσεων σου είναι ένα καλό βήμα για αρχή και κυρίως για να μην πλανάσαι πως οι “ειδικοί” που προσέλαβες για να σου φτιάξουν το SEO μπορούν να κάνουν θαύματα.
Το εμπορικό σήμα της επιχείρησης θα πρέπει να είναι συνεπές σε όλα τα κανάλια μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται, περιλαμβάνοντας την ιστοσελίδα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το διαδικτυακό μάρκετινγκ, το μάρκετινγκ ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το έντυπο υλικό, τη συσκευασία, ακόμα και τη διακόσμηση της επιχείρησης. Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο επαγγελματικό από το λαμβάνεις για παράδειγμα ένα newsletter από μία εταιρία και όταν επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα της να μην μοιάζει καθόλου με το email που έλαβες. Το branding ξεκινά από το λογότυπο, γι’ αυτό ο σχεδιασμός του θα πρέπει να είναι προμελετημένος, ώστε να μπορεί να αποδοθεί σε όλα τα μέσα επικοινωνίας. Και επειδή όλοι παρατηρούν το λογότυπο, αν είναι κακό, θα το δουν όλοι.
Καταρχάς όπου είναι εφικτό, είναι προτιμότερο να γίνεται χρήση μιας πραγματικής αντί για μια “στοκ” φωτογραφία. Όσον αφορά τις στοκ φωτογραφίες από τα γνωστά site τύπου shutterstock, φυσικά και είναι πάντα καλύτερο από τις “λαθραίες” φωτογραφίες, όμως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Τι θα είχε περισσότερο νόημα για έναν υποψήφιο αγοραστή, μια φωτογραφία από το χώρο εργασίας ή μια στοκ φωτογραφία με όμορφα πρόσωπα που χαμογελούν στην κάμερα; Να ένα σημείο που μπορεί να διαφοροποιηθεί μια εταιρία και να μην δείχνει όπως όλες οι άλλες. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως ένας ακριβός φωτογράφος και ένα πολυδάπανος εξοπλισμός. Και τα έξυπνα κινητά μας μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά.
Φυσικά και δεν αρκούν αυτά τα συστατικά για μια πετυχημένη συνταγή, όμως κάποια πράγματα είναι σημαντικά να τα εφαρμόζουμε και όχι απλά να τα γνωρίζουμε.
]]>
Την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 18.00, οι 17 ομάδες που συμμετέχουν στο Creative Industries μας παρουσιάζουν τις ιδέες τους στο INNOVATHENS και στην εκδήλωση “Creative Industries: The pitching” ολοκληρώνοντας, με τον τρόπο αυτό, τον 5ο κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή αφιερωμένο στις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.
Οι ομάδες, έχοντας ολοκληρώσει ένα τρίμηνο γεμάτο workshops, συναντήσεων και εντατικού mentoring, σε συνεργασία με έμπειρους συμβούλους του χώρου, κάνουν το επόμενο βήμα. Καλούνται μέσα σε 5 λεπτά να συστήσουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματίες και επενδυτές, να παρουσιάσουν το business plan και τις προοπτικές της εταιρείας τους, το στοιχείο εκείνο που τους κάνει να ξεχωρίζουν, να αναζητήσουν χρηματοδότηση και να κάνουν την ιδέα τους πράξη διεκδικώντας μια θέση στην ελληνική και διεθνή αγορά αλλά και στο οικοσύστημα καινοτομίας της πόλης.
Οι ιδέες που θα ακούσουμε στις 15 Μαρτίου αφορούν σε υπηρεσίες, πλατφόρμες και ψηφιακές εφαρμογές για την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, την εξοικείωση ειδικών ομάδων με τις τέχνες, το art consulting, audio και e-books, το… ηχητικό branding αλλά κι έναν πειραματικό χώρο τέχνης και εκθέσεων στο κέντρο της πόλης.
Οι 17 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία του 5λεπτου pitching σε ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και επενδυτές είναι οι: το εργαστήρι τ’ουρανού, ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, AkouEnaVivlio, Athens conceptual, To Know Arts Better!, ΕΚΔΟΣΕΙΣ POP UP ΒΙΒΛΙΩΝ ME ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ VR, MakerHub, πeripatos, Καπαρδέλης Γεώργιος-Τσέλιος Δημήτριος, ΜΝΕΙΑ, Gesture Computing, Booksecrets, δπ-κ εργον ι.κ.ε, BHIVE, Carpe Videm, Aesthèt και ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
#CreativeIndustries
*Το Creative Industries, ο 5ος Κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την υποστήριξη της Planet S.A.-Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Επιχειρηματικότητας, του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδας (ΚΕΜΕΛ) και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Πληροφορίες
Πότε: Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017
Ώρα: 18.00-21.00
Πού: INNOVATHENS, Αεριοφυλάκιο 2, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
INNOVATHENS
Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100-Γκάζι
www.innovathens.gr
Τηλ: 213 0109300
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»
]]>Από τις 20 Φεβρουαρίου ως τις 12 Μαρτίου 2017, το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει τα καθιερωμένα INNOVATHENS Winter Labs, εντατικά bootcamps που σου δίνουν την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με σύγχρονα εργαλεία και να αποκτήσεις νέες δεξιότητες που θα κάνουν το βιογραφικό σου ενημερωμένο και ανταγωνιστικό.
Το πρόγραμμα για τα φετινά Winter Labs περιλαμβάνει E-business Diploma, Joomla: Build your website και Social media marketing.
Are you ready?
*Δήλωσε τώρα συμμετοχή! Early bird μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.
]]>Η επιχείρηση σας, δε θα πρέπει να είναι μόνο σύγχρονη, θα πρέπει να δείχνει και σύγχρονη με μια εντυπωσιακή παρουσίαση της επιχείρησης σας.
Πόσοι πελάτες εμπιστεύονται σήμερα επιχειρήσεις που δεν έχουν διαδικτυακή παρουσία, όταν όλη η πληροφορία πλέον αναζητάται στο διαδίκτυο;
Με την παρουσία σας online, έχετε μια θέση στην τεράστια αγορά του διαδικτύου που μπορεί νας σας φέρει πελάτες και φυσικά κέρδη.
Με μια ιστοσελίδα είσαστε διαρκώς ανοιχτά 24 ώρες τη μέρα, κάθε μέρα, χωρίς έξοδα. Όλοι οι ιντερνετικοί χρήστες που επισκέπτονται την επιχείρησή σας κάθε στιγμή, βλέπουν τις υπηρεσίες σας και τα προϊόντα σας.
Με την κατασκευή της ιστοσελίδας σας έχετε μόνιμη προβολή, μόνιμη διαφήμιση της εταιρείας σας στον χώρο του internet.
Παρουσιάζετε εύκολα και όσο συχνά θέλετε τις υπηρεσίες σας και τα προϊόντα σας, τις δραστηριότητες και τα νέα της εταιρείας σας. Μια ιστοσελίδα είναι ευκολότερη, φθηνότερη και ταχύτερη στην ενημέρωση από οποιοδήποτε έντυπο διαφημιστικό υλικό.
Ανέξοδα μπορείτε να παρέχετε στους πελάτες σας περιγραφή των προϊόντων σας και υπηρεσιών που προσφέρετε, φωτογραφίες, φυλλάδια, video και ότι άλλο είναι χρήσιμο γι’ αυτούς χωρίς το κόστος των εκτυπώσεων και της διανομής.
Αν έχετε μια ιστοσελίδα μπορείτε να τη συνδέσετε με μια εταιρική σελίδα στο Facebook, ώστε να γνωρίσουν και άλλοι την επιχείρηση σας
Με τη δημιουργία ενός e-shop, οι πελάτες σας μπορούν να πραγματοποιούν αγορές οποιαδήποτε στιγμή θέλουν, χωρίς να πληρώνετε όλες τις δαπάνες που έχει ένα φυσικό κατάστημα; Η πώληση στον κυβερνοχώρο είναι πολύ φθηνότερη και ένας καλός τρόπος για να συμπληρώσει την εκτός διαδικτύου επιχείρηση σας.
Μπορείτε να συλλέξετε πληροφορίες για τους πελάτες σας και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διαδικτυακά εργαλεία. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να αναπροσαρμόσετε τις παροχές σας σε αυτό που θέλουν οι πελάτες σας.
]]>Ο όρος SEO προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Search Engine Optimization(SEO), και στα Ελληνικά σημαίνει Βελτιστοποίηση στις Μηχανές Αναζήτησης.
Είναι η διαδικασία που ακολουθείται για βελτιωθεί η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Με στοιχεία που αντλούνται από τα analytics και με προσεκτική μελέτη του τρόπου λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης μπορεί να αυξηθεί η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, αλλά και να ανέβει στη σειρά.
Όσο καλύτερη θέση επιτυγχάνετε, τόση μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα πετύχετε, γεγονός που στη συνέχεια θα σας αποφέρει περισσότερες πωλήσεις.
Η παρουσία στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης είναι καθοριστική για την επιτυχία του website σας, αφού σύμφωνα με τις στατιστικές στο 80% των αναζητήσεων ο χρήστης διαβάζει και επιλέγει μόνο από τα πρώτα 10 αποτελέσματα της αναζήτησης, δηλαδή την πρώτη σελίδα και μόνο το 20% προχωράει στα επόμενα 20 και 30 ή περισσότερα αποτελέσματα δηλαδή την 2η ή 3η σελίδα.
Μια υψηλή θέση στα φυσικά αποτελέσματα μέσω του SEO σας διασφαλίζει :
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ E-SHOP
Corporate Identity (Εταιρική Ταυτότητα): Το σύνολο των συμβόλων και των συμβολισμών του οργανισμού (λογότυπα, χρώματα) που το κάνουν αναγνωρίσιμο στο κοινό.
Corporate Image (Εταιρική Εικόνα): Η άποψη των πελατών για μία εταιρία ή έναν οργανισμό.
Corporate Reputation (Εταιρική Φήμη): Οι αξίες του οργανισμού οι οποίες ‘επικοινωνεί’ η εταιρία στην κοινωνία. Είναι σύνηθες να μπερδεύεται η εταιρική φήμη με το brand μιας εταιρίας. Η εταιρική φήμη καθορίζεται από τους πελάτες, το προσωπικό, τους ανταγωνιστές, από τους άλλους.
Corporate Branding (Εταιρική επωνυμία): Το εταιρικό branding δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο σήμα ή όνομα. Το branding μπορεί να ενσωματώσει πολλαπλά σημεία επαφής. Αυτά τα σημεία περιλαμβάνουν το λογότυπο , την εξυπηρέτηση των πελατών , την κατάρτιση των εργαζομένων , τη συσκευασία , τη διαφήμιση και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών. Κάθε τρόπος με τον οποίο το ευρύ κοινό έρχεται σε επαφή με μια συγκεκριμένη μάρκα αποτελεί ένα σημείο επαφής που μπορεί να επηρεάσει τις αντιλήψεις του εταιρικού σήματος. Το αγοραστικό κοινό σήμερα πολλές φορές αναζητά πληροφορίες πέρα από τα διαφημιστικά μηνύματα των εταιριών, για να εμπιστευτεί τα προιόντα αυτών.
To branding είναι ένα πρωταρχικό concept μέσα στις μαρκετίστικες αρχές του 21ου αιώνα. Η κύρια ιδέα του είναι η διαφοροποίηση μιας εταιρίας από τον ανταγωνισμό της και η απόκτηση μιας προτιμόμενης θέσης στη συνείδηση των καταναλωτών.
Όλες αυτές οι έννοιες πλέον διαχειρίζονται online και αν θέλετε να είστε ‘μπροστά’, καλό είναι να αρχίζετε να τις ενσωματώνετε στο στρατηγικό σας πλάνο.
]]>